Enkeerdbrug sloop Marsdijk is begonnen

Vandaag 19 oktober 2020 om 8 uur is de Enkeerdbrug te Marsdijk bij de Landjes afgesloten voor het publiek en er hangt een stevige ketting aan de brug ter beveiliging.
Fietsers, wandelaars en ook de herder met haar schapen moeten nu een andere route nemen omdat de brug afgesloten is. Zoals het nu lijkt in ieder geval tot en met februari.
Voor de wijkkrant van wijkvereniging Marsdijk was ik op pad om hiervan wat beelden te schieten.
Tijdens het fotograferen ook even een praatje gemaakt met de man die met de schakelkast bezig was.
Deze werd op deskundige wijze gedemonteerd en de modules, relais enzovoort worden weer hergebruikt waar dat kan.
De brug wordt de aankomende tijd eerst gesloopt en als alles klaar is zal de nieuwe beweegbare brug geplaatst gaan worden.
Het hele proces zal ongeveer 3 à 4 maanden in beslag gaan nemen. In de tussentijd worden voetgangers en fietsers omgeleid via de Lonerbrug die een eindje verder op ligt.
Het kan ook zijn dat door de werkzaamheden het Kanaaldijkpad van de Kanaaldijk enige tijd hiervan hinder ondervind en dus niet begaanbaar is voor het publiek (voetgangers, fietsers).
Voor mijzelf ook een beetje lastig, want ik rijd regelmatig over de brug als ik mijn fietsronde op de racefiets doe, maar daar is wel een mouw aan te passen.
De aankomende maanden probeer ik via beelden het verloop van zowel de sloop als de bouw van de nieuwe brug in beeld te brengen.
Bekijk hier alvast een begin van het fotoverslag wat ik vandaag maakte.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info

Instagram