Kunstwerk Noorderzon staat op zijn plek

Plaatsing kunstwerk Noorderzon 27 oktober 2020 - Gino Fotografie

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar vandaag 27 oktober 2020 was het dan eindelijk zover. Het plaatsen van het kunstwerk, wat eerder bij de oude De Dissel stond, werd vandaag met vereende krachten geplaatst op de daarvoor aangewezen plek.
Zoals altijd was uw fotograaf op tijd aanwezig, iets voor 8 uur, want om 7:30 uur zou het kunstwerk opgeladen worden bij de opslag.
Om +/- 8:30 uur was het zover, toen kwam de vrachtwagen met haar belangrijke lading aangereden. Het was even passen en meten voor de chauffeur, maar na wat heen en weer manouvreren was de goede plek gevonden.
Nu kon het echte werk beginnen, de draagriemen werden om het kunstwerk gelegd en de steunbalken/stempels kwamen uit de de vrachtwagen om het gewicht van 4000 kg te gaan tillen.
Helaas, het lukte bij de eerste poging niet. De afstand naar de plek van de sokkel was te groot voor het toch wel gewichtige kunstwerk de Noorderzon.
Maar voor elk probleem is een oplossing te vinden er werd met een rijplaten bedrijf gebeld en binnen no time was deze op locatie bij het wijkgebouw.
Op vakkundige en snelle wijze werden de rijplaten over het grasveld gelegd en daarna kon de vrachtwagen met zijn lading op de rijplaten rijden om zo het kunstwerk op haar plek te zetten.
Dit ging eigenlijk perfect en het kunstwerk staat nu dan ook solide op haar sokkel. Wist je trouwens dat er heel veel kunstwerken te vinden zijn in Assen? Kijk eens HIER, daar staat ook het kunstwerk de Noorderzon en nog veel meer voor de geïnteresseerden onder u.
Binnenkort zal het kunstwerk onder handen genomen worden, dan wordt het schoongemaakt en opnieuw geverfd zodat het weer een frisse aanblik zal hebben.
Een beeldverslag werd weer gemaakt door onze wijkfotograaf (Gino Wiemann) en dat is weer te bekijken op de fotopagina van deze website.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info

Instagram