En dan staat onze wijkkrant fotograaf zomaar in de krant

Maandagmiddag, ik loop zoals gewoonlijk aan het begin van de week mijn ommetje. De leuke Ommetje app geïnstalleerd op mijn telefoon en gebruik hem ook regelmatig.
Ben ik bijna weer thuis aanbeland word ik gebeld door een verslaggeefster van het Dagblad van het Noorden Leonie Sinnema.
Meteen krijg ik de vraag of ik de veiligste automobilist ben van Drenthe in een rode Daihatsu. Ik antwoord ad rem, nee niet van een rode Daihatsu, maar wel van een Ferrari rode Daihatsu 🙂
De daarop volgende vragen van Leonie zijn erg leuk en de antwoorden van mij eveneens al zeg ik het zelf.
Het was gewoon een ontzettend leuk telefonisch interview en de ene schaterlach na de andere volgden elkaar snel op. Een paar vragen waren o.a. waarom een Ferrari rode Daihatsu vroeg Leonie.
Nou dat antwoord was heel simpel eigenlijk, toen wij deze auto zagen staan bij Willem Brands uit Zeijen Daihatsu dealer waren we direct verliefd op deze auto geworden.
Over de inruil van onze oude auto waren we het ook snel eens en de koop was dus na een proefrit direct beklonken.
Ook een vraag van Leonie was, waarom paste deze auto zo goed bij ons, nou je moet een auto kiezen waar je je goed bij voelt. Ik ben niet zo van de dikke bakken op de weg, ben meer iemand van de wat kleinere handzame auto’s een beetje het Fiat Panda gevoel wil ik krijgen bij mijn auto.
Ik rijd er met veel plezier in en kan iedereen uit(toe)lachen, waarom uit(toe)lachen? Nou je piept deze auto overal tussen op de kleinste parkeerplaatsen, hij rijd ontzettend zuinig en de jaarlijkse APK is ook al een plezier, want er mankeert nagenoeg niks aan deze auto.
Olie verversen, ruitenwissers vervangen dat soort kleine dingetjes…volgend jaar de remblokjes.
En hoe kom je erbij om jouw Daihatsu een Ferrari rode Daihatsu te noemen? Nou de kleur is overduidelijk van een prachtige rode Ferrari en de tegenhanger is de snelheid, want echt hard kan ons autootje nu ook weer niet.
Dus dan is het leuk om tegen mensen te zeggen als ze vragen welke auto van mij is, dan zeg ik altijd…ooohhh je bedoeld die Ferrari rode Daihatsu 🙂
Het hele interview staat op de website van het Dagblad van het Noorden, helaas geen abonnee, dus morgen maar even krantje bij de kiosk kopen.
Dit is de link naar het artikel
Leonie vroeg ook nog of ik het leuk zou vinden om even op de foto te gaan vanmiddag, tuurlijk is dat goed, ben zelf fotograaf en dan is het af en toe ook leuk om op de foto te komen, toch?
Dus omstreeks 16:15 uur belde freelance fotograaf Marcel Jurian de Jong bij ons aan de deur en stelde zich keurig voor. Het leuke is dat ik Marcel wel kende van gezicht van mijn tijd bij het TT-circuit, maar elkaar nooit gesproken eigenlijk…dat hebben we even in het kort ingehaald.
De Ferrari rode Daihatsu even op het gras gezet en na de aanwijzingen van Marcel werden er enkele foto’s gemaakt.
Hieronder zijn ze te zien en ik vind ze erg leuk geworden.
Een tevreden Ferrari rode Daihatsu automobilist 🙂

De veiligste chauffeur van Nederland
Assen: Volgens Univé-onderzoek is een Drentse bezitter van een rode Daihatsu de veiligste chauffeur. Gino Wiemann is apetrots. COPYRIGHT MARCEL JURIAN DE JONG

bron: Dagblad van het Noorden